Andi Radiu, jurnalist român în Italia: Majoritatea românilor din strainatate, nu vor completa formularul de rezidenta fiscala, vor plati amenda de 100 de lei. Defapt asta si doreste sistemul

Andi Radiu ,  jurnalist român în Italia: Nu știu cât s-a înțeles treaba asta cu stabilirea rezidenței fiscale și cu plata amenzii de 100 de lei în cazul necompletării acelui chestionar…dar, cu more | mai mult »

Paris, Roma, Londra, Birmingham, Milano, Düsseldorf, Berlin, Amsterdam, Oslo, mulțumim!

Ramona Ursu :  Paris, Roma, Londra, Birmingham, Milano, Düsseldorf, Berlin, Amsterdam, Oslo, mulțumim! (Foto: Gianina Fiordean, Loredana Ivanov, Camelia Nemes, Sorina Stallard, Catalin Lazar, Cătălin Anițescu, Ovidiu, Alex Glod, Daniel Solheim) Similare more | mai mult »

ANAF publică un ghid pentru românii care pleacă din țară. Din ianuarie, aceștia riscă să fie amendați dacă nu anunță Fiscul

Românii care intenționează să plece din țară pentru mai mult de șase luni de zile vor risca, de la 1 ianuarie 2018, să fie amendați dacă nu notifică Fiscul în prealabil. Notificarea more | mai mult »

Românii au trimis 40 de milioane euro prin TransferGo în primele zece luni ale anului

Românii au trimis 40 de milioane de euro în primele zele luni ale anului prin compania britanică de transfer internațional de bani online TransferGo, de trei ori mai mulți față de aceeași more | mai mult »

Peste 70% dintre românii de peste hotare doresc să se întoarcă în țară în următorii cinci ani, însă trebuie să găsească în România condițiile necesare, a declarat, marți, ministrul pentru Mediul de more | mai mult »

Peste 200 de români părăsesc ţara în fiecare zi

6 milioane de români locuiesc pe teritorii ale ţărilor din întreaga lume 14.000 de medici români lucrează în afara ţării Spania şi Italia găzduiesc cei mai mulţi români. 17% din populaţia României a more | mai mult »

Ai noştri emigrează pe rupte

Conform unor statistici întocmite de experți ONU anul trecut, România se află pe locul al doilea în lume în ceea ce privește migrația. Concret, între 2000 și 2015, numărul românilor plecați în more | mai mult »

Romanii care NU au anuntat autoritatile fiscale ca lucreaza in strainatate, risca amenzi usturatoare

Românii care intenționează să plece din țară pentru mai mult de șase luni de zile vor risca, de la 1 ianuarie 2018, să fie amendați dacă nu notifică Fiscul în prealabil. Schimbarea more | mai mult »

Românii care pleacă mult din țară fără să anunțe Fiscul riscă să fie amendați

Românii care intenționează să plece din țară pentru mai mult de șase luni de zile vor risca, de la 1 ianuarie 2018, să fie amendați dacă nu notifică Fiscul în prealabil, anunță more | mai mult »

Proiectul care întoarce românii acasă

Antreprenorii din ţară se implică în repatrierea românilor cu idei. Vor să-i convingă pe românii din diaspora să revină în ţară pentru a deschide aici afaceri şi să contribuie astfel la dezvoltarea more | mai mult »

Sondaj important pentru românii din Diaspora

Locuiești în străinătate? Completează sondajul dedicat românilor din afara granițelor și ajută-ne să întelegem mai bine atitudinile voastre față de România. Lideri din business-ul privat românesc au decis să ințieze o schimbare care să ducă more | mai mult »

ANUNT EXTREM DE IMPORTANT DE LA FISC: INCEP AMENZILE PENTRU ROMANII CARE MUNCESC IN STRAINATATE!

Fiscul roman a facut un anunt extrem de important pentru toti românii din străinătate. Milioanele de români care câştigă bani în afara ţării, dar și cei care stau în România dar au more | mai mult »

În ultimii 7 ani, în străinătate s-au născut, in medie, 21.000 de români pe an

Institutul National de Statistica a transmis miercuri HotNews datele privind numarul nou-nascutilor vii in strainatate in perioada 2007-2015. Graficul cu aceste date il aveti mai jos. De mentionat este ca desi anul more | mai mult »

Păstîrnac: Anul trecut s-au născut mai mulți copii în diaspora decât în România

Rolul tineretului în cadrul comunităților de români din afara granițelor, în special în rândul celor de mobilitate, este unul foarte important, în contextul în care anul trecut s-au născut mai mulți copii more | mai mult »

Topul aeroporturilor din România: Clujul poate face pasul spre 2 milioane de pasageri, iar aeroportul din Iaşi va trece de primul milion

Aeroportul din Iaşi va deveni anul acesta al patrulea din ţară care va trece de un milion de pasageri anual ♦ Cele mai mari trei aeroporturi din ţară – Otopeni, Cluj şi more | mai mult »

Romanii care muncesc in strainatate, printre cei mai afectati de modificarile fiscale de la 1 ianuarie 2018

Modificarile la Codul Fiscal, pentru introducerea impozitului pe venitul global, anuntata de PSD pentru 1 ianuarie 2018, ii vor afecta foarte mult pe romanii care pleaca la munca in strainatate, chiar si more | mai mult »

Guvernul finanțează un studiu despre românii din străinătate

Guvernul a aprobat, joi, plata unei contributii financiare de 75.000 de euro la bugetul Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE) pentru realizarea unui studiu privind comunitatile romanesti din strainatate. Studiul vizeaza, more | mai mult »

Festivalul de Paște al românilor din Timoc

Festivalul de Paște al românilor din Timoc, eveniment cu tradiție organizat în parteneriat de asociații ale românilor din Timoc, sub patronajul Parohiei Ortodoxe Române din Mălainița și Remesiana, și sprijinit și în more | mai mult »

Aglomeratie in aeroporturi, inainte de Paste. Zilnic sosesc pe Otopeni de 10 ori mai multi pasageri decat in mod normal

Vinerea Mare inseamna aglomeratie mare pe aeroporturi. Traficul aerian de pasageri creste de regula de pana la 8 ori fata de o zi normala, sustin repezentantii companiilor aeriene. Romanii vin de peste more | mai mult »

Ai fost salariat în străinătate în 2016? Trebuie să raportezi la ANAF veniturile doar în anumite situații

În principal, atunci când vorbim de declararea și impozitarea veniturilor obținute în străinătate în anul anterior, ne referim la persoanele fizice care stau în România și obțin venituri în străinătate și persoanele more | mai mult »

Peste 300.000 de ingineri au părăsit România după 1990

Peste 300.000 de ingineri au părăsit România după anul 1990, a declarat joi rectorul Universității Politehnica din București, Mihnea Costoiu, cu prilejul festivității de deschidere a Polifest. “După 1990 un număr foarte more | mai mult »

 

Români în lume – Prezente culturale românesti la Cannes, Roma, Venetia, Bruges si Stockholm

Lucian Ban, la Roma și Veneția; Animație românească la Cannes; România, la Bru-Taal; Linda Maria Baros, la Târgul de literatură de la Stockholm.

?? Pianistul român stabilit la New York Lucian Ban şi violistul american Mat Maneri îşi prezintă proiectul “Transylvanian Concert” în Italia, la Casa del Jazz din Roma, în seara zilei de 1 mai. Marţi, 2 mai, concertul de jazz al celor doi artişti poate fi ascultat şi la Veneţia, în Aula Magna a Ateneo Veneto, în cadrul ediţiei 2017 a festivalului JAM–Jazz Area Metropolitana. Ban şi Maneri vor interpreta lucrări de pe albumul “Transylvanian Concert”, lansat în 2013 la casa de discuri germană ECM Records şi înregistrate în 2011 într-un concert susţinut la Palatul Culturii din Târgu Mureş, nu departe de Teaca, satul copilăriei muzicianului român. Duo-ul artistic explorează spaţiul aflat la intersecţia jazz-ului cu blues-ul, doina românească sau muzica de cameră. Nu lipsesc din concertele programate în Italia nici piese în premieră ce vor apărea pe următorul album: doine româneşti reorchestrate, lucrări de George Enescu reinterpretate în limbajul jazz-ului contemporan ori piese de jazz inspirate din muzica tradiţională românească. Născut în 1969 la Cluj Napoca, absolvent al Universităţii de Muzică din Bucureşti, Lucian Ban locuieşte din 1999 la New York şi e considerat unul dintre cei mai apreciaţi muzicieni români de jazz. Matt Maneri, născut în 1969, în Brooklyn, este recunoscut drept unul dintre cei mai creativi interpreţi de jazz ai momentului.

?? O animaţie realizată de un român va fi proiectată la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes de anul acesta. Producţia „Mamă, tată, trebuie să vă spun ceva” a bistriţeanului Paul Mureşan va putea fi urmărită în cadrul programului „Short film corner” al competiţiei franceze. Animaţia redă în 5 minute, potrivit autorului intervievat de ziarul “Adevărul”, “presiunea de a le spune părinţilor că au creat un monstru”. „Mamă, tată, trebuie să vă spun ceva” a câştigat premiul Anim’est pentru cel mai bun film românesc, precum şi premiul Uniunii Cineaştilor din România la secţiunea „Animaţie”. Producţia va participa la competiţia ITFS (Internationales Trickfilm Festival), unul dintre cele mai importante concursuri europene dedicate animaţiilor, care se va desfăşura la Stuttgart, în Germania, între 2 şi 7 mai. Paul Mureşan a absolvit Liceul de Arte Plastice „Corneliu Baba” din Bistriţa şi Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca. A aprofundat studiul animaţiei în Germania, unde, în 2009, a beneficiat de o bursă “Erasmus”.

?? România va fi reprezentată de scriitoarea Mira Feticu la Festivalul Internațional de Literatură Bru-Taal, desfăşurat între 5 şi 13 mai la Bruges, în Belgia, anunţă ICR Bruxelles. În ultima zi a evenimentului autoarea română, invitată în luna februarie a rezidenţei literare organizate la Bruges, va susţine un dialog literar împreună cu scriitoarea neerlandeză Hagar Peeters. Românca a luat parte alături de scriitorul belgian Marc Reugebrink și de jurnalistul Louis Van Dievel la programul ”Lisez plus!”, de la Concertgebouw Bruges, care a promovat cele mai recente publicaţii ale autorilor din Flandra şi Olanda. Mira Feticu şi-a prezentat romanul ”Tascha”, inspirat din “furtul de artă al secolului” din 2012, de la Muzeul Kunsthal din Rotterdam. Personajul principal este Tascha, iubita lui Radu Dogaru, românul suspectat de furtul celor şapte tablouri, printre care lucrări semnate de Picasso, Matisse, Monet şi Gauguin. Născută la Breaza, în 1973, Mira Feticu a debutat în 2001 cu un volum de proză scurtă, „Femei cu veveriţe“, iar din 2005 locuieşte în Olanda.

?? Scriitoarea de origine română Linda Maria Baros participă la Târgul de literatură de la Stockholm, programat să se desfășoare între 5 şi 6 mai la Casa de Cultură (Kulturhuset) din capitala Suediei. Pe 6 mai, românca va dialoga literar cu Hanna Riisager, autoare de origine suedeză. Cele două vor vorbi despre colaborarea lor din 2016 din cadrul atelierului de traducere organizat anual de ICR Stockholm, vor discuta despre arta traducerii unui poem într-o altă limbă şi îşi vor citi reciproc câteva poezii. Hanna Riisager, născută în 1980 în Suedia, a studiat teoria literaturii, filosofie şi greacă la Universitatea din Stockholm. Volumul său, ”För Kvalia” (2015), a fost nominalizat la Premiul pentru debut ”Katapult”, acordat de Uniunea Scriitorilor din Suedia. Linda Maria Baros, născută în 1981, la Bucureşti, locuieşte de mulţi ani în Franţa, la Paris, unde a obținut în 2011 titlul de doctor în litere la Universitatea Sorbona. Este membră titulară a Academiei Mallarmé din Hexagon, laureată a Premiului Apollinaire şi redactor-şef al revistei internaţionale de poezie şi arte vizuale ”La Traductière”. Poemele sale au fost traduse şi publicate în aproape 30 de ţări.

sursa : rri.ro/ro_ro/romani_in_lume_01052017-2563569

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: