Andi Radiu, jurnalist român în Italia: Majoritatea românilor din strainatate, nu vor completa formularul de rezidenta fiscala, vor plati amenda de 100 de lei. Defapt asta si doreste sistemul

Andi Radiu ,  jurnalist român în Italia: Nu știu cât s-a înțeles treaba asta cu stabilirea rezidenței fiscale și cu plata amenzii de 100 de lei în cazul necompletării acelui chestionar…dar, cu more | mai mult »

Paris, Roma, Londra, Birmingham, Milano, Düsseldorf, Berlin, Amsterdam, Oslo, mulțumim!

Ramona Ursu :  Paris, Roma, Londra, Birmingham, Milano, Düsseldorf, Berlin, Amsterdam, Oslo, mulțumim! (Foto: Gianina Fiordean, Loredana Ivanov, Camelia Nemes, Sorina Stallard, Catalin Lazar, Cătălin Anițescu, Ovidiu, Alex Glod, Daniel Solheim) Similare more | mai mult »

ANAF publică un ghid pentru românii care pleacă din țară. Din ianuarie, aceștia riscă să fie amendați dacă nu anunță Fiscul

Românii care intenționează să plece din țară pentru mai mult de șase luni de zile vor risca, de la 1 ianuarie 2018, să fie amendați dacă nu notifică Fiscul în prealabil. Notificarea more | mai mult »

Românii au trimis 40 de milioane euro prin TransferGo în primele zece luni ale anului

Românii au trimis 40 de milioane de euro în primele zele luni ale anului prin compania britanică de transfer internațional de bani online TransferGo, de trei ori mai mulți față de aceeași more | mai mult »

Peste 70% dintre românii de peste hotare doresc să se întoarcă în țară în următorii cinci ani, însă trebuie să găsească în România condițiile necesare, a declarat, marți, ministrul pentru Mediul de more | mai mult »

Peste 200 de români părăsesc ţara în fiecare zi

6 milioane de români locuiesc pe teritorii ale ţărilor din întreaga lume 14.000 de medici români lucrează în afara ţării Spania şi Italia găzduiesc cei mai mulţi români. 17% din populaţia României a more | mai mult »

Ai noştri emigrează pe rupte

Conform unor statistici întocmite de experți ONU anul trecut, România se află pe locul al doilea în lume în ceea ce privește migrația. Concret, între 2000 și 2015, numărul românilor plecați în more | mai mult »

Romanii care NU au anuntat autoritatile fiscale ca lucreaza in strainatate, risca amenzi usturatoare

Românii care intenționează să plece din țară pentru mai mult de șase luni de zile vor risca, de la 1 ianuarie 2018, să fie amendați dacă nu notifică Fiscul în prealabil. Schimbarea more | mai mult »

Românii care pleacă mult din țară fără să anunțe Fiscul riscă să fie amendați

Românii care intenționează să plece din țară pentru mai mult de șase luni de zile vor risca, de la 1 ianuarie 2018, să fie amendați dacă nu notifică Fiscul în prealabil, anunță more | mai mult »

Proiectul care întoarce românii acasă

Antreprenorii din ţară se implică în repatrierea românilor cu idei. Vor să-i convingă pe românii din diaspora să revină în ţară pentru a deschide aici afaceri şi să contribuie astfel la dezvoltarea more | mai mult »

Sondaj important pentru românii din Diaspora

Locuiești în străinătate? Completează sondajul dedicat românilor din afara granițelor și ajută-ne să întelegem mai bine atitudinile voastre față de România. Lideri din business-ul privat românesc au decis să ințieze o schimbare care să ducă more | mai mult »

ANUNT EXTREM DE IMPORTANT DE LA FISC: INCEP AMENZILE PENTRU ROMANII CARE MUNCESC IN STRAINATATE!

Fiscul roman a facut un anunt extrem de important pentru toti românii din străinătate. Milioanele de români care câştigă bani în afara ţării, dar și cei care stau în România dar au more | mai mult »

În ultimii 7 ani, în străinătate s-au născut, in medie, 21.000 de români pe an

Institutul National de Statistica a transmis miercuri HotNews datele privind numarul nou-nascutilor vii in strainatate in perioada 2007-2015. Graficul cu aceste date il aveti mai jos. De mentionat este ca desi anul more | mai mult »

Păstîrnac: Anul trecut s-au născut mai mulți copii în diaspora decât în România

Rolul tineretului în cadrul comunităților de români din afara granițelor, în special în rândul celor de mobilitate, este unul foarte important, în contextul în care anul trecut s-au născut mai mulți copii more | mai mult »

Topul aeroporturilor din România: Clujul poate face pasul spre 2 milioane de pasageri, iar aeroportul din Iaşi va trece de primul milion

Aeroportul din Iaşi va deveni anul acesta al patrulea din ţară care va trece de un milion de pasageri anual ♦ Cele mai mari trei aeroporturi din ţară – Otopeni, Cluj şi more | mai mult »

Romanii care muncesc in strainatate, printre cei mai afectati de modificarile fiscale de la 1 ianuarie 2018

Modificarile la Codul Fiscal, pentru introducerea impozitului pe venitul global, anuntata de PSD pentru 1 ianuarie 2018, ii vor afecta foarte mult pe romanii care pleaca la munca in strainatate, chiar si more | mai mult »

Guvernul finanțează un studiu despre românii din străinătate

Guvernul a aprobat, joi, plata unei contributii financiare de 75.000 de euro la bugetul Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE) pentru realizarea unui studiu privind comunitatile romanesti din strainatate. Studiul vizeaza, more | mai mult »

Festivalul de Paște al românilor din Timoc

Festivalul de Paște al românilor din Timoc, eveniment cu tradiție organizat în parteneriat de asociații ale românilor din Timoc, sub patronajul Parohiei Ortodoxe Române din Mălainița și Remesiana, și sprijinit și în more | mai mult »

Aglomeratie in aeroporturi, inainte de Paste. Zilnic sosesc pe Otopeni de 10 ori mai multi pasageri decat in mod normal

Vinerea Mare inseamna aglomeratie mare pe aeroporturi. Traficul aerian de pasageri creste de regula de pana la 8 ori fata de o zi normala, sustin repezentantii companiilor aeriene. Romanii vin de peste more | mai mult »

Ai fost salariat în străinătate în 2016? Trebuie să raportezi la ANAF veniturile doar în anumite situații

În principal, atunci când vorbim de declararea și impozitarea veniturilor obținute în străinătate în anul anterior, ne referim la persoanele fizice care stau în România și obțin venituri în străinătate și persoanele more | mai mult »

Peste 300.000 de ingineri au părăsit România după 1990

Peste 300.000 de ingineri au părăsit România după anul 1990, a declarat joi rectorul Universității Politehnica din București, Mihnea Costoiu, cu prilejul festivității de deschidere a Polifest. “După 1990 un număr foarte more | mai mult »

 

New York Times ne întreaba : Have You Experienced Corruption in Romania? Tell Us Your Story

Romania’s new government is facing a growing protest movement over measures seen as permissive toward corruption. We want to hear from Romanian readers who have felt corruption’s effects. At work or at play, in ways large or small, in pursuit of medical care, an education or anything else, how has corruption been a force in your life? We may use your submission in a future piece.

Noul guvern al României se confruntă cu intensificarea unei mișcări de protest împotriva unor măsuri considerate permisive față de corupție. The New York Times vrea să colecteze mărturii din partea românilor care au simțit efectele corupției. În ce fel corupția vă afectează viața? Ați fost victimă sau martor la fapte de corupție la servici sau în timpul liber, la medic, în educație sau în alte domenii? Este posibil să vă folosim mărturiile într-un articol viitor.

mai mult la :  www.nytimes.com

Comentarii

Comentarii

One Response to New York Times ne întreaba : Have You Experienced Corruption in Romania? Tell Us Your Story

 1. Bianca Daniela Rus spune:

  Buna ziua,
  Va multumesc ca mi-ati oferit prilejul de a relata fapta de coruptie care a afectat material dar mai ales psihologic familia noastra.
  In anul 1965 parintii mei au construit o casa in Sinaia avand AUTORIZATIE LEGALA. Constructia casei a durat 10 ANI, timp in care parintii nostri si noi,cele doua fiice, am locuit cu chirie in mansarde si subsoluri, facand mari sacrificii.
  In anul 2002 familia Gal Csaba Stefan a construit , in numai 3 LUNI, o casa de vacanta cu etaj, la distanta de 1,5m de casa noastra, fara sa respecte legea care prevede o distanta de cel putin 6m, desi avea posibilitatea de a construi in mod corect, avand suficient teren. Din aceasta cauza cele 2 case sunt foarte apropiate asa incat in 2 din camerele mele numai patrunde lumina solara formandu-se igrasie, iar acoperisurile se ating in anumite portiuni, aspect care poate fi periculos in caz de calamitate naturala, incendiu etc. (imi pare rau ca nu am posibilitatea sa anexez fotografii care ar putea completa vizual descrierea facuta mai sus).
  In anul 2002,sora si cumnatul meu (fam. Soicat) au citat in tribunal fam. Gal precizand abuzivismul si coruptia de care a dat dovada aceasta familie cand a obtinut Certificatul de Urbanism si Autorizatia de Constructie din partea Primariei Sinaia si Avizul sanitar din partea Ministerul Sanatatii si Familiei (Directia de Sanatate Publica Prahova). Din pacate, dupa 2 sedinte de audiente au renuntat la actiunea judecatoreasca pentru ca si-au dat seama ca era imposil sa lupte impotriva coruptiei existente chiar daca era evidenta ilegalitatea comisa de catre fam.Gal.La scurt timp sora si cumnatul meu s-au imbolnavit si din pacate au decedat in jurul varstei de 60 de ani.
  “CORUPTIA OMOARA!” nu este o metafora in cazul familiei mele, este purul adevar, din nefericire. Este foarte greu, imposibil sa asisti la calcarea in picioare, fara urma de umanitate a sacrificiilor facute de parintii nostri.Chiar si vecinii nostri, care au cunoscut familia mea au afirmat acelasi lucru.
  Mie nu imi ramane decat sa sper ca situatia juridica in Romania se va schimba si ca Justitia va apara dreptatea.
  In aceste zile cand adevaratii si cinstitii romani au iesit pe strada sa ceara respectarea Justitiei mi-a fost teama pentru ei pentru ca contextul social mi-a adus aminte de zilele Revolutiei anticomuniste. Totul pare o reintoarcere in timp intr-o perioada care nu trebuie niciodata reactualizata in memoria noastra. Nostalgicii acelor timpuri oribile sunt cei care nu pot demostra ereditatea lor materiala si vor sa o consolideze punand in prim plan numai realizarea lor,personala. Pe mine viata m-a invatat sa pretuiesc mult mai mult afectivitatea si mai ales pe cei dragi ramasi in jurul meu si ii sunt recunoscatoare pentru acest lucru.
  Va multumesc

  Cu respect,
  Rus Bianca Daniela

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: